FÅ FÖRTUR TILL DRÖMBOSTADEN! 30 november lanserar vi OBOS Medlem. Läs mer och bli medlem här

Hitta hem till bästa läget i Vega

Här i den kuperade miljön har både flerfamiljshus, villor och grupphusområden tagit form. Totalt kommer området rymma 3 500 bostäder. OBOS Kärnhem har sedan 2013 uppfört många rad- och parhus i Vega och nu alldeles i närheten av pendelstationen är flera lägre flerfamiljshus under uppförande. Närheten till naturen, skolor och service gör området attraktivt.

Se alla våra bostäder i Vega

- För många är läget det viktigaste när man väljer en bostad, man eftersöker goda kommunikationer till city eller arbetsplats. Om man har familj så vill man gärna vara nära förskola, skola, familj och natur, säger Jimmy Rosetti, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, som säljer OBOS Kärnhems bostäder i Vega.

En av många nöjda kunder som trivs i området är Samuel Grinblatt. Sedan några månader bor han med sin familj i en bostad på 105 kvm i Brf Tallhöjden. På frågan om varför de valde att köpa en bostad i Vega säger han:
- Det bästa med området är att det är nära till naturen, fina grannar och att det är ett väldigt lugnt område. Avgörande var också prisläget i Vega jämfört med andra delar av Stockholm.

Samuel berättar att det var ett stort steg att köpa en ny bostad och de hann tänka många tankar innan de kunde flytta in. Samtidigt längtade de till att få se sin nya bostad.
- Våra helgutflykter hela det året handlade om att se andra 105:or till försäljning, då vi kunde inreda vår nya hem mentalt, samtidigt som vi åkte förbi bygget för att försöka se hur långt processen hade kommit.

- Jag tror att många kan känna igen sig i det Samuel beskriver, säger Hanna Ekfäldt som är kundansvarig i projekten i Vega. Jimmy Rosetti håller med och delar med sig av några tips när man ska köpa sin nya bostad:
- När du ska köpa en ny bostad ska du vara väl förberedd. Ta kontakt med bank så att du vet hur mycket du får köpa för och vilka krav som ställs. Har du en bostad som ska säljas i samband med köpet av ny bostad bör du även förbereda med mäklare så att du är redo när du väl hittar din drömbostad.

Tillhörigheten till norska OBOS-koncernen ger stabilitet till det Växjö-baserade företaget OBOS Kärnhem och dess kunder. Med över 90 års erfarenhet av att bygga bostäder bidrar de med ekonomisk trygghet och erfarenhet.
- När du ska göra ditt livs största affär så se till att du investerar i kvalitet. Viktigt att du väljer starka varumärken med erfarenhet hos både byggherre och mäklare, konstaterar Jimmy.

Vi frågar Simon vad det bästa har varit med köpet av er nya bostad?
- Det bästa var att få flytta in och både känna och veta att vi är de första som får bruka bostaden, att vi valde alla tillval och kunde inreda allt precis så som vi vill ha det. Något som också känns bra är att alla våra grannar gjort samma resa som vi, vilket snabbt fått oss att finna gemenskap i vårt ”kvarter”.

Jimmy menar att det är ett bekvämt boende när allt är nytt och anpassat efter dagens höga standard.
– Vi lägger stort fokus på att skapa ljusa, välplanerade bostäder med genomgående hög kvalitet, säger Hanna. Vi arbetar även mycket med design där kunden har stor möjlighet att påverka bostadens inre.

Avslutningsvis Simon, skulle du rekommendera andra att köpa en bostad av OBOS Kärnhem?
- Absolut. Vi är nöjda med affären i sin helhet och den goda servicen de erbjuder även efter köpet, säger Samuel. På frågan om vad som är hemma för honom avslutar han:
- Hemma är där vi befinner oss just nu, tillsammans med hela familjen.

Se alla våra bostäder i Vega

HUR HAR COVID -19 PÅVERKAT SVENSKA BOSTADSMARKNADEN?

Nu ser vi att det börjar släppa och viljan att köpa bostad har kommit tillbaka. Vi i Sverige älskar att flytta och så kommer det att fortsätta vara. I sommar kommer många vara hemma och viljan att förändra sin boendesituation kommer bara att öka.

Vi har under många års tid haft låg ränta vilket gör att det är väldigt billigt att låna pengar. I samband med Corona så har även regeringen tillfälligt tagit bort amorteringskravet vilket ger mer pengar i plånboken varje månad. Vi ser ljust på den framtida bostadsmarknaden.Jimmy Rossetti,
Svensk Fastighetsförmedling

Fler nyheter

2020-11-25

Så ska norska OBOS förändra svensk bostadsmarknad

Nu växlar medlemsägda OBOS upp ytterligare med målsättningen att inom fem år fördubbla årsförsäljningen till 3 000 bostäder i Sverige, med ett ökat fokus på storstadsregionerna. Som ett led i satsningen introducerar OBOS nya boköpmodeller som sänker trösklarna och ger fler möjlighet att komma in på bostadsmarknaden. OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare och har idag omfattande verksamhet i Sverige och Norge.

2020-11-20

Medlemsägda OBOS förvärvar i Sollentuna

Medlemsägda OBOS har förvärvat en mycket attraktiv byggrätt centralt i Sollentuna kommun. Kvarteret Tårpilen blir en viktig del i den kommande lanseringen av OBOS Medlemsatsning i Sverige.

2020-11-04

nytt välplanerat kvarter i bredvik

Växjös nya stadsdel Bredvik växer snabbt och på bara några år har hundratals familjer flyttat in och gjort sig hemmastadda. Redan 2017 var OBOS Kärnhem först ut att uppföra bostäder, alldeles intill den då nybyggda Pär Lagerkvist skola. Nu är det dags för det femte kvarteret - Brf Ekhagen.

2020-09-04

OBOS-koncernen redovisar solitt resultat och kraftig ökning i försäljningen av nya bostäder

Bostadsutvecklaren OBOS sålde 916 bostäder i Norge och Sverige under kvartal tre 2020. - Försäljningen av nyproduktion har tagit fart igen på marknaderna i både Norge och Sverige. Vi lägger ett av de starkaste kvartalen sedan 2016 bakom oss.

2020-09-04

Projektutvecklingskompetens till OBOS Nya Hem AB

Vill du vara med i OBOS satsning i Stockholm, Göteborg och Malmö? Nu söker vi Projektutvecklingskompetens till OBOS Nya Hem AB.

2020-07-09

Med gröna fingrar i Brf Grönskan

Redan när man kikar in över häcken till den lilla trädgården anar man att här bor någon med gröna fingrar. Rosor, blåregn och buddleja blommar för fullt och i krukor på altanen samsas medelhavsväxter med frodiga tomatplantor.

2020-06-16

Rättelse från OBOS: OBOS ska inte säga upp 3500 anställda

Flera norska och svenska nyhetssajter har, som en följd av en intervju i norska tidningen Klassekampen, rapporterat att 3500 jobb är hotade inom OBOS-koncernen. Denna uppgift är tagen ur sitt sammanhang och är felaktigt uppfattad. Av OBOS totalt 2600 anställda i Norge och Sverige är i dagsläget 100 personer drabbade av de neddragningar koncernen tvingas genomföra till följd av minskad försäljning. Ytterligare medarbetare kan komma att påverkas men i ett absolut worst case omfattas max 200 personer.

2020-06-06

OBOS rekryterar Sofia Ljungdahl för att leda bolagets storstadssatsning i Sverige

Medlemsägda OBOS fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. OBOS växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Ansvarig för att leda detta arbete blir Sofia Ljungdahl som närmast kommer från Besqab. Sofia blir VD för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

2020-06-06

OBOS anställer Head of Loyalty

Anna Clara Dettner von Vegesack anställs i tjänsten som Head of Loyalty för OBOS i Sverige. I sin roll kommer hon att ansvara för det medlemsprogram som lanseras under hösten 2020.