Hitta hem till bästa läget i Vega

Här i den kuperade miljön har både flerfamiljshus, villor och grupphusområden tagit form. Totalt kommer området rymma 3 500 bostäder. OBOS Kärnhem har sedan 2013 uppfört många rad- och parhus i Vega och nu alldeles i närheten av pendelstationen är flera lägre flerfamiljshus under uppförande. Närheten till naturen, skolor och service gör området attraktivt.

Se alla våra bostäder i Vega

- För många är läget det viktigaste när man väljer en bostad, man eftersöker goda kommunikationer till city eller arbetsplats. Om man har familj så vill man gärna vara nära förskola, skola, familj och natur, säger Jimmy Rosetti, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, som säljer OBOS Kärnhems bostäder i Vega.

En av många nöjda kunder som trivs i området är Samuel Grinblatt. Sedan några månader bor han med sin familj i en bostad på 105 kvm i Brf Tallhöjden. På frågan om varför de valde att köpa en bostad i Vega säger han:
- Det bästa med området är att det är nära till naturen, fina grannar och att det är ett väldigt lugnt område. Avgörande var också prisläget i Vega jämfört med andra delar av Stockholm.

Samuel berättar att det var ett stort steg att köpa en ny bostad och de hann tänka många tankar innan de kunde flytta in. Samtidigt längtade de till att få se sin nya bostad.
- Våra helgutflykter hela det året handlade om att se andra 105:or till försäljning, då vi kunde inreda vår nya hem mentalt, samtidigt som vi åkte förbi bygget för att försöka se hur långt processen hade kommit.

- Jag tror att många kan känna igen sig i det Samuel beskriver, säger Hanna Ekfäldt som är kundansvarig i projekten i Vega. Jimmy Rosetti håller med och delar med sig av några tips när man ska köpa sin nya bostad:
- När du ska köpa en ny bostad ska du vara väl förberedd. Ta kontakt med bank så att du vet hur mycket du får köpa för och vilka krav som ställs. Har du en bostad som ska säljas i samband med köpet av ny bostad bör du även förbereda med mäklare så att du är redo när du väl hittar din drömbostad.

Tillhörigheten till norska OBOS-koncernen ger stabilitet till det Växjö-baserade företaget OBOS Kärnhem och dess kunder. Med över 90 års erfarenhet av att bygga bostäder bidrar de med ekonomisk trygghet och erfarenhet.
- När du ska göra ditt livs största affär så se till att du investerar i kvalitet. Viktigt att du väljer starka varumärken med erfarenhet hos både byggherre och mäklare, konstaterar Jimmy.

Vi frågar Simon vad det bästa har varit med köpet av er nya bostad?
- Det bästa var att få flytta in och både känna och veta att vi är de första som får bruka bostaden, att vi valde alla tillval och kunde inreda allt precis så som vi vill ha det. Något som också känns bra är att alla våra grannar gjort samma resa som vi, vilket snabbt fått oss att finna gemenskap i vårt ”kvarter”.

Jimmy menar att det är ett bekvämt boende när allt är nytt och anpassat efter dagens höga standard.
– Vi lägger stort fokus på att skapa ljusa, välplanerade bostäder med genomgående hög kvalitet, säger Hanna. Vi arbetar även mycket med design där kunden har stor möjlighet att påverka bostadens inre.

Avslutningsvis Simon, skulle du rekommendera andra att köpa en bostad av OBOS Kärnhem?
- Absolut. Vi är nöjda med affären i sin helhet och den goda servicen de erbjuder även efter köpet, säger Samuel. På frågan om vad som är hemma för honom avslutar han:
- Hemma är där vi befinner oss just nu, tillsammans med hela familjen.

Se alla våra bostäder i Vega

HUR HAR COVID -19 PÅVERKAT SVENSKA BOSTADSMARKNADEN?

Nu ser vi att det börjar släppa och viljan att köpa bostad har kommit tillbaka. Vi i Sverige älskar att flytta och så kommer det att fortsätta vara. I sommar kommer många vara hemma och viljan att förändra sin boendesituation kommer bara att öka.

Vi har under många års tid haft låg ränta vilket gör att det är väldigt billigt att låna pengar. I samband med Corona så har även regeringen tillfälligt tagit bort amorteringskravet vilket ger mer pengar i plånboken varje månad. Vi ser ljust på den framtida bostadsmarknaden.Jimmy Rossetti,
Svensk Fastighetsförmedling

Fler nyheter

2021-02-05

Säljstart för 107 lägenheter i Brunnshög

Medlemsägda OBOS, en av Nordens ledande bostadsutvecklare, påbörjar idag försäljningen av 107 bostäder i Brf Pärlan på Brunnshög, med utsikt över Nobelparken. OBOS, som har varit verksamt i Lund i många år, påbörjar idag även byggandet av 39 bostäder i Stångby och har en pågående försäljning av 50 bostäder i Råbylund. Det innebär att OBOS kommer erbjuda totalt runt 200 nya bostäder i Lund med planerad inflyttning 2022–2024.

2021-02-05

OBOS storsatsar i Nacka stad – Bygger över 300 bostäder ett stenkast från Nacka Forum

Medlemsägda OBOS, Nordens ledande bostadsutvecklare, offentliggör idag att man ingått avtal om att förvärva projekt Elverkshuset i Nacka kommun. Projektet är ett av de större i Nacka stads pågående omvandling av de centrala delarna. Förvärvet utgör en del av OBOS tidigare aviserade ambitiösa satsning med en planerad dubblering av bostadsproduktionen i Sverige från dagens 1 500 till 3 000 bostäder per år till 2026, och ökade fokus på storstadsregionerna. I och med förvärvet av Elverkshuset, som är beläget ett stenkast från Nacka Forum och nära den planerade tunnelbanestationen, tar OBOS en viktig roll i utvecklingen av centrala Nacka. En del av bostäderna kommer att säljas genom den nya boköpmodellen OBOS Deläga, i syfte att sänka trösklarna och öppna dörren till det ägda boendet för fler.

2021-02-05

OBOS förstärker Affärsutvecklingsteamet i Stockholm

Medlemsägda OBOS har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. Som ett led i satsningen utökas Affärsutvecklingsteamet i Stockholm/Mälardalen med Royem Mohsin som ny affärsutvecklare. Royem kommer närmast från Nordr och tillträdde sin tjänst den 1 mars 2021.

2021-02-05

OBOS fortsätter sin satsning – förstärker Affärsutvecklingsteamet i Skåne

Medlemsägda OBOS har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i de tre storstadsregionerna. Som ett led i satsningen utökas Affärsutvecklingsteamet i Skåne med Anders Bolltoft som ny affärsutvecklare. Anders tillträdde sin tjänst den 1 februari 2021 och kommer närmast från Optimala Hem.

2020-12-16

OBOS trappar upp: Bästa bostadsförsäljningen sedan 2016

OBOS-koncernen sålde i fjol 3 633 nya bostäder i Norge och Sverige - en ökning med sju procent jämfört med 2019 - vilket är den starkaste bostadsförsäljningen sedan toppåret 2016.

2020-12-16

OBOS vinner markanvisning i Bagarmossen i stockholm

Medlemsägda OBOS har nyligen aviserat en ambitiös storstadssatsning i Sverige och har höga tillväxtambitioner i Stockholm. OBOS har nu vunnit ytterligare en markanvisning från Stockholm stad för omkring 60 bostadsrätter på Rusthållarvägen i populära Bagarmossen.

2020-12-16

OBOS förvärvar byggrätter i Björnö i Norrtälje

Medlemsägda OBOS fortsätter sin ambitiösa satsning genom ett förvärv av småhusbyggrätter med lagakraftvunnen detaljplan. Förvärvet är ett välkommet tillskott för de båda systerbolagen OBOS Kärnhem AB och OBOS Sverige AB. Norrtälje kommun är en populär skärgårdskommun och stadsdelen Björnö ligger fyra kilometer söder om Norrtälje centrum i ett naturskönt område med direkt närhet till Kvisthamraviken.

2020-12-07

OBOS vinner anbudet för Gasklockan i Stockholm

Den medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS har vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. I projektet ryms ca 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan. Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026. OBOS har under det senaste året erhållit ytterligare två markanvisningar på 325 lägenheter på Kolkajen i samma område, vilket innebär att OBOS sammanlagt kommer bygga omkring 650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden.

2020-12-05

OBOS fortsätter sin ambitiösa satsning

Den medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS skalar upp satsningen i hela Sverige. OBOS Kärnhem, ett av dotterbolagen den svenska utvecklingsverksamheten har nyligen tecknat avtal om att förvärva byggrätter för småhus i grupphusform i bl.a. Valsjöskogen i Österåker kommun samt byggrätter för småhus i grupphusform samt en förskola i Skeda Udde i Linköping.

2020-11-25

Norska kooperativa bostadsutvecklaren OBOS öppnar sitt medlemsprogram i Sverige

Från och med idag kan alla folkbokförda svenskar över 18 år bli medlemmar i den medlemsägda bostadsutvecklaren OBOS. Medlemskapet, som ger förtur till alla bostäder OBOS säljer i Sverige, är ett led i en större satsning där den medlemsägda bostadsutvecklaren har som mål att sälja 3 000 bostäder per år och bli den största bostadsutvecklaren i Sverige inom fem år.

2020-11-25

Så ska norska OBOS förändra svensk bostadsmarknad

Nu växlar medlemsägda OBOS upp ytterligare med målsättningen att inom fem år fördubbla årsförsäljningen till 3 000 bostäder i Sverige, med ett ökat fokus på storstadsregionerna. Som ett led i satsningen introducerar OBOS nya boköpmodeller som sänker trösklarna och ger fler möjlighet att komma in på bostadsmarknaden. OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare och har idag omfattande verksamhet i Sverige och Norge.

2020-11-20

Medlemsägda OBOS förvärvar i Sollentuna

Medlemsägda OBOS har förvärvat en mycket attraktiv byggrätt centralt i Sollentuna kommun. Kvarteret Tårpilen blir en viktig del i den kommande lanseringen av OBOS Medlemsatsning i Sverige.

2020-11-04

nytt välplanerat kvarter i bredvik

Växjös nya stadsdel Bredvik växer snabbt och på bara några år har hundratals familjer flyttat in och gjort sig hemmastadda. Redan 2017 var OBOS Kärnhem först ut att uppföra bostäder, alldeles intill den då nybyggda Pär Lagerkvist skola. Nu är det dags för det femte kvarteret - Brf Ekhagen.

2020-09-04

OBOS-koncernen redovisar solitt resultat och kraftig ökning i försäljningen av nya bostäder

Bostadsutvecklaren OBOS sålde 916 bostäder i Norge och Sverige under kvartal tre 2020. - Försäljningen av nyproduktion har tagit fart igen på marknaderna i både Norge och Sverige. Vi lägger ett av de starkaste kvartalen sedan 2016 bakom oss.

2020-09-04

Projektutvecklingskompetens till OBOS Nya Hem AB

Vill du vara med i OBOS satsning i Stockholm, Göteborg och Malmö? Nu söker vi Projektutvecklingskompetens till OBOS Nya Hem AB.

2020-07-09

Med gröna fingrar i Brf Grönskan

Redan när man kikar in över häcken till den lilla trädgården anar man att här bor någon med gröna fingrar. Rosor, blåregn och buddleja blommar för fullt och i krukor på altanen samsas medelhavsväxter med frodiga tomatplantor.