Med gröna fingrar i Brf Grönskan

Redan när man kikar in över häcken till den lilla trädgården anar man att här bor någon med gröna fingrar. Rosor, blåregn och buddleja blommar för fullt och i krukor på altanen samsas medelhavsväxter med frodiga tomatplantor.

Den lummiga trädgården tillhör Lisa och Philip, som flyttade in i det mysiga radhuskvarteret i Växjö i november 2019. På håll hörs byggnationen av kommande hus, men skärmväggarna mellan uteplatserna dämpar bra och ger en privat och ombonad känsla. Lisa, som är florist, såg snabbt många möjligheter med den egna lilla täppan. Gräs, häckar, träd, stenlagda ytor och trädäck fanns på plats redan vid inflyttning och har nu fått sällskap av vackra perennrabatter, pallkrageodlingar och massor av prunkande krukor.

– Jag älskar vår trädgård! Tidigare bodde vi i hyresrätt, men här i vårt radhus blir det en helt annan sak. Jag kan plantera, odla och skapa vår egen lilla oas. Här ser jag fram emot att få njuta tillsammans med familj och vänner i sommar, säger Lisa.

MYCKET FÖR PENGARNA
Planlösningen var en av de saker som avgjorde valet av bostad. Paret hade en hyresrätt som började kännas liten och de tittade på flera större, begagnade lägenheter i centrum. Några vänner till Lisa och Philip hade nyligen flyttat in i ett radhus och plötsligt väcktes tanken på att börja titta på något liknande.

– När vi jämförde insåg vi att det inte blev mycket dyrare än en lägenhet i stan. Här fick vi betydligt mer för pengarna - fyra eller fem rum och kök i två plan plus en egen trädgård. Dessutom var det en fördel att vi kommer kunna bo här länge, om vi till exempel vill bilda familj framöver.

Trots att Lisa och Philip bara har bott i sitt hus ett halvår känner de sig hemma och har kommit i ordning med det mesta. De 105 kvadratmetrarna är smart planerade och bostaden upplevs ljus och rymlig. Lisa har även ett stort inredningsintresse och har stått för de flesta idéer när det kommer till färger och materialval.

NATURLIGT OCH LEVANDE
Inredningen går genomgående i en neutral färgskala med grått, svart och vitt i kombination med naturmaterial. En klassisk bas som är enkel att förändra genom att tillföra detaljer man gillar just för stunden. OBOS Kärnhem, som var byggherre, erbjöd möjlighet att sätta sin personliga prägel på inredningen.

– Det var kul att det fanns så mycket att välja på. Vi fick också bra vägledning med färdiga kombinationer att utgå ifrån. Köket satsade vi lite extra på och valde till rostfria vitvaror, mörkgrå luckor, handtag, stänkskydd och en stenbänkskiva. Det är vi så nöjda med!

Instagram är en av kanalerna där Lisa hämtar inspiration och det är också här hon själv lägger upp bilder från sitt hem. I flödet dyker det upp allt från möbler och snygga inredningsdetaljer till vaser med färgsprakande blommor. Floristen själv menar att det är bästa stämningshöjaren.

– Snittblommor kan verkligen liva upp ett helt rum. Finns det något härligare än en maffig hortensia eller en bukett med pioner? 

Inspireras av Lisa Lindström på hennes Instagram-konto: @hhomeoflisa

   

Fler nyheter

2020-09-04

Projektutvecklingskompetens till OBOS Nya Hem AB

Vill du vara med i OBOS satsning i Stockholm, Göteborg och Malmö? Nu söker vi Projektutvecklingskompetens till OBOS Nya Hem AB.

2020-06-16

Hitta hem till bästa läget i Vega

Här i den kuperade miljön har både flerfamiljshus, villor och grupphusområden tagit form. Totalt kommer området rymma 3 500 bostäder. OBOS Kärnhem har sedan 2013 uppfört många rad- och parhus i Vega och nu alldeles i närheten av pendelstationen är flera lägre flerfamiljshus under uppförande. Närheten till naturen, skolor och service gör området attraktivt.

2020-06-16

Rättelse från OBOS: OBOS ska inte säga upp 3500 anställda

Flera norska och svenska nyhetssajter har, som en följd av en intervju i norska tidningen Klassekampen, rapporterat att 3500 jobb är hotade inom OBOS-koncernen. Denna uppgift är tagen ur sitt sammanhang och är felaktigt uppfattad. Av OBOS totalt 2600 anställda i Norge och Sverige är i dagsläget 100 personer drabbade av de neddragningar koncernen tvingas genomföra till följd av minskad försäljning. Ytterligare medarbetare kan komma att påverkas men i ett absolut worst case omfattas max 200 personer.

2020-06-06

OBOS rekryterar Sofia Ljungdahl för att leda bolagets storstadssatsning i Sverige

Medlemsägda OBOS fortsätter sin satsning på den svenska marknaden. OBOS växlar nu upp ambitionerna i Sveriges tre storstadsregioner och produktionen av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Ansvarig för att leda detta arbete blir Sofia Ljungdahl som närmast kommer från Besqab. Sofia blir VD för ett nytt svenskt dotterbolag inriktat mot bostadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Göteborg och Malmö.

2020-06-06

OBOS anställer Head of Loyalty

Anna Clara Dettner von Vegesack anställs i tjänsten som Head of Loyalty för OBOS i Sverige. I sin roll kommer hon att ansvara för det medlemsprogram som lanseras under hösten 2020.