Vår Boresa

Här kan ni läsa mer om vår boresa, steg för steg till ert nya drömboende.

Säljstart

Du som har lämnat intresseanmälan för ett projekt får information före säljstarten. Då får du ta del av vår projektbroschyr med bilder, planlösningar, priser etc. Vi informerar också vilken mäklare på orten som kommer att sälja våra bostäder. När våra intressenter har bokat sin bostad drar vi igång den officiella säljstarten.

Avtal

Så snart du har bestämt dig skriver du ett bokningsavtal hos mäklaren. När byggstartsbeslut är taget skriver du nästa avtal, förhands- eller upplåtelseavtal. Tänk på att du behöver ett lånelöfte för att teckna ett bindande avtal. Vill du veta mer om de olika avtalen kontakta våra kundansvariga eller mäklaren för projektet.

Byggnation

Inget är som väntans tider! Under byggnationstiden kommer du att få ta del av en egen hemsida för föreningen. Här samlar vi en massa bra information om bostadsrätten som boendeform, vad som kan vara bra att tänka på, bilder från området och mycket mer. Vi kommer också att anordna ett inflyttningsmöte.

Designval

Nu är det dags att välja hur din nya bostad ska se ut! Vi ordnar en designkväll för dig och dina grannar där du får träffa inredningsarkitekt Kerstin Ronnemark. Hon presenterar lite olika stilar och du får titta närmare på olika material såsom golv, kakel och klinker. Därefter gör du dina val på vår designwebb eller tillsammans med din kundansvariga.

Inflyttning

Äntligen är den stora dagen här – dags att flytta in i ditt nya hem! Slutgiltig besked om din inflyttningsdag får du skriftligen senast 4 månader före. Vid inflyttning får du tillsammans med din nyckel även en bopärm, fylld med bra information. Välkommen att trivas hos OBOS Kärnhem!

Att bo i bostadsrätt

Innan du flyttar in i din nya bostadsrätt är det en god idé att sätta sig in i vad som gäller i just din förening. Vi stöttar er och hjälper föreningen att komma igång. Att bo i bostadsrätt innebär att du, tillsammans med övriga medlemmar i bostadsrättsföreningen, äger och förvaltar bostäderna och andra gemensamma delar som ingår i föreningens fastighet.

Du som bor i en bostadsrätt betalar en insats för att få flytta in i din nya bostad. Du betalar även en årsavgift som ska täcka din bostads andel av föreningens kostnader, såsom räntor och amorteringar på föreningens gemensamma lån, men även drift- och underhållskostnader. När du köpt en bostadsrätt är du också delägare i föreningens gemensamma tillgångar. Du och dina grannar bestämmer över era bostäder genom styrelsen ni väljer vid den årliga föreningsstämman.

GARANTITID

2 års garanti på material och 5 års garanti på utfört arbete.

FÄRDIGSTÄLLANDEFÖRSÄKRING

Som säkerhet för projektets färdigställande lämnas borgen från OBOS Kärnhems moderbolag alternativt en färdigställandeförsäkring. Skyddet täcker merkostnader som kan uppstå om entreprenören inte kan färdigställa sitt arbete på grund av konkurs.

OSÅLDA BOSTADSRÄTTER

Efter färdigställandet svarar OBOS Kärnhem för de kostnaderna som rör bostadsrättslägenheter som eventuellt inte har sålts. Är de efter sex månader fortfarande osålda köper OBOS Kärnhem bostadsrätterna ifråga och svarar därigenom, som bostadsrättshavare även fortsättningsvis för lägenhetens avgifter.